14 Mart 2017 Salı

Guney Avustralya Eyaletinden Vize Nasil Alinir?

Guney Avustralya'nin en buyuk sehri Adelaide

Avustralya eyaletleriyle ilgili ilk yazıma benim de şuan yaşamakta olduğum South Australia (Güney Avustralya) bölgesi ile başlamak istiyorum. South Australia eyaletinin tek büyük şehri Adelaide ve bu şehrin nüfusu 1milyon 300bin (2016), Güney Avustralya eyaletinin nüfusu ise; 1milyon 700bin (2016). Eyaletin güncel meslek listelerine bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.migration.sa.gov.au/…/lists-of-state-nominated-o… 
South Australia eyaletinde 190 ya da 489 oturum vizelerini kolayca alabilmeniz için 3 adet kategori düzenlemişler. Yalnız düzenledikleri bu kategoriler Güney Avustralya meslek listesinde yer almayan meslekler için geçerlidir. Bu kategorilerden birincisi; Adelaide'da yüksek lisans, lisans ya da doktora eğitimi alırsanız, ikincisi; Adelaide'da kendi profesyonel işinizde en az 12 ay çalışırsanız, üçüncüsü ise; Adelaide'da birinci dereceden yakınınız var ise size sponsor olmayı kabul ediyor. Eğer bunların hiçbiri sizde bulunmuyorsa o zaman oturum vizesi için 80 puan toplayıp bu eyaletin size sponsor olmasını sağlayabilirsiniz.
Eğer mesleğiniz Güney Avustralya'nın kendi meslek listesinde yer alıyorsa o zaman 55 puan (190 için) ve 50 puan (489 için) toplamanız yeterli olacaktır. Puan toplama sistemi ise; sizin yaşınıza, mesleğinize, eğitiminize, iş tecrübesine, eşinizin niteliğine ve İngilizce seviyesinize göre değişiklik gösteriyor.
Güney Avustralya'nın Adelaide şehrinde yaşamanın en güzel avantajı; siz buraya geldiğinize size burada nasıl iş bulabilirsiniz diye bedava kurs vermeleridir. Benim de şuan gittiğim kursun adı; Certificate 4 - Job Seeker, TafeSA okulunda verilmekte olup 5 ay sürmektedir. Bu okul Adelaide'ın en büyük kampüslerine ve en iyi eğitim kalitesine sahiptir.
South Australia ilgili tüm sorularınızı aşağıya yorum bırakarak iletebilirsiniz. Bol şanslar:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder